Max Market logo

Despre noi și povestestea afacerii.

Din dorința de a oferi clientilor produse premium 100% din Germania, a luat naștere, la Cluj-Napoca, magazinul Max Market.  Povestea afacerii a pornit de la pasiunea pentru berea germană.

Produsele germane nu provoacă neapărat pasiuni fulminante, dar se creează, în timp, o afinitate.
Intr-o perioadă destul de incertă pentru multe business-uri din România, în care activitățile zilnice și dinamica de consum au fost perturbate pe întreaga planetă, ceea ce se dorea la început a fi o berărie, s-a transformat, mai apoi, într-un magazin online unde se regăsesc, astăzi, produse premium aduse direct din Germania. 
Povestea afacerii a început cu afinitatea pentru berea germană. Startul a implicat și o doză de nebunie, dar și de asumare conștientă a riscurilor, întrucât Max Market s-a lansat între valul 1 și valul 2 de pandemie. La modelul actual de business s-a ajuns și de nevoie, dar și din dorința de a supraviețui ca business. Acum ne-am întărit încrederea în modelul actual.
Acest concept de magazin se adresează unui public cosmopolit și, deopotrivă, filogerman, dar nu numai. Printre clienții fideli ai Max Market se numără și cetățeni germani stabiliți la Cluj, care caută, înainte de toate, brandurile preferate, gustul, nostalgia și calitatea produselor de acasă.
Max Market se adresează și angajaților din companiile germane din Cluj și împrejurimi care, mai ales în perioada pandemiei, duceau dorul cumpărăturilor din Germania sau al delegațiilor, când se întorceau acasă cu cadouri pentru cei dragi. Ne adresăm și celor care au fost plecați în Germania și s-au repatriat, celor care au rude în Germania, care s-au obișnuit în vizitele lor la rude sau la copiii lor să consume o serie de produse germane de calitate, pe care acum le găsesc și le redescoperă cu bucurie și în magazinul Max Market.
La Max Market se găsesc aproape 1000 de produse, printre care alimente, produse de îngrijire personală, de curățenie, dar și peste 25  de sortimente de bere germană. Printre clienții care ne viziteaza sunt mulți pasionați ai culturii germane, care cunosc produsele și vin să cumpere pentru că știu că aici găsesc tot ceea ce le amintește de gusturile și aromele preferate.
Atracția magazinului Max Market este, fără îndoială, berea și nu orice fel de bere, ci chiar aceea provenită din inima Bavariei, locul care găzduiește jumătate dintre berăriile din Germania, adică, peste 600 de fabrici. Această cifră este în creștere, datorită numărului tot mai mare de iubitori ai berii autentice germane. De altfel, berea, simbolul Bavariei, este considerată unică în lume. 
Max Market este, în primul rând, un magazin specializat pe berea germană, în special cea bavareză, având în ofertă peste 25 de sortimente de bere germană, atent selecționate, pornind de la experiența personală de consum, dar și de la ratingurile acordate de mii și mii de consumatori de bere din toată lumea, în aplicații specifice precum RateBeer și Untappd.
Majoritatea celor care au băut vreodată o bere au auzit, la un moment dat, despre „legea germană a purităţii berii”. Pasionaţii au remarcat, cu siguranţă, că pe etichetele berilor germane se regăseşte fraza „Gebraut nach dem deutschen Reinheitsgebot”, ce garantează că băutura a fost preparată în conformitate cu această lege. În ultimii ani, Reinheitsgebot, aşa cum îi spun germanii, a ajuns să reprezinte o etichetă ce garantează calitatea celei mai populare băuturi alcoolice din lume, fiind adoptată de-a lungul globului. Aceasta este cea mai veche lege aflată în vigoare în Germania, fiind totodată și cel mai vechi standard alimentar.
Astfel, în oferta magazinului Max Market se regăsesc mai multe tipuri de bere, pentru toate gusturile: blondă, neagră, tulbure, albă, brună, filtrată sau nefiltrată, artizanală sau afumată, cu sau fără drojdie, cu sau fără alcool, bere radler și bere fără gluten. 
Majoritatea produselor de pe rafturile magazinului sunt importate direct din Germania, fiind produse pentru piața germană de desfacere. Astfel că rețetele de producție pentru produsele fabricate acolo conțin ingrediente de calitate superioară, mai scumpe, față de cele produse în Austria sau în Polonia, pentru piața est-europeană.
În ciuda unei rețete din ingrediente mai scumpe, datorită achiziționării en-gross direct de la marii retaileri din Germania, prețul la care produsul ajunge la noi la raft este uneori chiar mai mic sau similar cu cel al variantei produse pentru Estul Europei. Însă, calitatea produselor noastre este întotdeauna, dar întotdeauna mai ridicată.
Produsele pot fi cumpărate fizic, din magazinul situat pe strada Eremia Grigorescu 138, din Cluj-Napoca.
Va multumim ca ne-ati ales!
 

Mark Jance

CEO / FOUNDER

Aviana Plummer

CEO / FOUNDER

Braydon Wilkerson

CEO / FOUNDER

Kristin Watson

CEO / FOUNDER
DEVELOPED BY XTEMOS STUDIO @ 2021.

We work through every aspect at the planning

2010
FOUNDING YEAR
2000
HAPPY COSTUMERS
190
COMPANY WORK WITH US
2
OFFICES
21
TEAM MEMBERS
750
PROJECTS COMPLETED
Rulează videoul

Our company history and facts

I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

Rulează videoul

Design & development process demonstration

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul,like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart.